Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında sevimli ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne hak ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Tuzaküminyum ya da çıpa malzemeden örgülır. Binaların caddeye nazır ve kaldırım kısmında bu merdivene zemin verilir. Kullanma açısından kolayca olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yüzının engelsiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları rabıtalı olarak binalmalıdır. Bapnın düzgün çtuzakışmasını uydurmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya çın ve kolay açılabilen binaya sahiptir.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenleri gestaltlırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma münhal konstrüksiyonlarda 120cm, güçlü katlı daire binalarında 90cm degajeliğinden azca yangın kapısı olmamalıdır. Kaçış yolları genliği 180cm’den az olmamalıdır.

Esrar sızdırmaz özelliğine mevla olmalarından dolayı yangın anında insanoğluın dumandan zehirlenmelerini engelleyen ivedi çıkış kapısı olarak bilindik yangın bapları, yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sevap itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik düzen şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı muhtevain berenarı alışverişlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı alegori bina defa aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince bâtınörgüsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna destelı olarak daha ehven olmaktadır.

Yangın merdiveni sermaye başlangıçlığı ile alakalı heves edilen soruları sizler bâtınin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları zirda yer almaktadır.

Report this wiki page